17 เม.ย.56 Good Morning News จากกองทุนบัวหลวง

มิตรแท้ตลอดเส้นทางลงทุน

General News

• สำนักงานสถิติแห่งสหภาพยุโรป เปิดเผยว่า ผลผลิตภาคอุตสาหกรรมของยูโรโซนในเดือน ก.พ. ขยายตัวขึ้น 0.4% จากเดือน ม.ค.ที่ร่วงลง 0.6% ซึ่งอาจเป็นอีกสัญญาณหนึ่งที่แสดงให้เห็นว่า เศรษฐกิจยูโรโซนเริ่มที่จะหลุดพ้นจากภาวะถดถอยแล้ว

• องค์การเพื่อความร่วมมือและพัฒนาเศรษฐกิจ OECD เปิดเผยว่า อัตราว่างงานในกลุ่มประเทศสมาชิก OECD ในเดือน ก.พ.ลดลงสู่ระดับ 8% จาก 8.1% ในเดือน ม.ค. โดย ประชาชนที่ว่างงานในกลุ่ม OECD มีจำนวน 48.7 ล้านคนในเดือน ก.พ. 2556 ลดลง 200,000 คนจากระดับในเดือน ม.ค.

• ZEW Center เผยดัชนีความเชื่อมั่นนักลงทุนของเยอรมนีในเดือนเม.ย.ร่วงลงมาอยู่ที่ 36.3 จากระดับสูงเป็นประวัติการณ์ที่ 48.5 ในเดือนมี.ค. เนื่องจากความกังวลเกี่ยวกับวิกฤตหนี้และภาวะถดถอยของเศรษฐกิจในยูโรโซน นับเป็นการบ่งชี้ว่า เศรษฐกิจของเยอรมนีอาจจะฟื้นตัวลำบาก

• เหตุระเบิด 2 ครั้งที่การแข่งขันวิ่งมาราธอนที่เมืองบอสตันของสหรัฐเมื่อวันจันทร์ที่ผ่านมาตามเวลาของสหรัฐนั้น ล่าสุดมีผู้เสียชีวิต 3 ราย โดยหนึ่งในผู้เสียชีวิตนั้นเป็นเด็กอายุ 8 ปี ส่วนจำนวนผู้บาดเจ็บมีรายงานว่าเพิ่มขึ้นเป็น 141 ราย โดยในจำนวนดังกล่าวมีผู้บาดเจ็บที่อาการสาหัส 17 ราย ขณะที่ประธานาธิบดีบารัค โอบามา ประกาศว่าจะหาตัวผู้ก่อเหตุเพื่อมารับโทษจากการกระทำครั้งนี้

• สมาคมผู้สร้างบ้านแห่งชาติ (NAHB) ของสหรัฐ เผยดัชนีตลาดที่อยู่อาศัยเดือน เม.ษ. ปรับลดลงแตะ 42 จาก 44 ของเดือนก่อนหน้า ในขณะที่นักวิเคราะห์คาดการณ์ว่าจะอยู่ที่ระดับ 45 โดยเป็นสัญญาณที่บอกว่าเศรษฐกิจสหรัฐยังมีปัญหาในการฟื้นตัว

• ก.พาณิชย์ของสหรัฐเปิดเผยว่า ยอดค้าปลีกเดือนมี.ค.ปรับตัวลง 0.4% เมื่อเทียบเดือนต่อเดือน แตะที่ 4.1828 แสนล้านดอลลาร์ ทำสถิติปรับตัวลงเป็นเดือนที่ 2 ในรอบ 3 เดือน แต่เพิ่มขึ้น 2.8% เมื่อเทียบเป็นรายปี เนื่องจากยอดขายในปั๊มน้ำมันที่ลดลง

• รอยเตอร์และมหาวิทยาลัยมิชิแกนกล่าวว่าดัชนีความเชื่อมั่นผู้บริโภคสหรัฐช่วงต้นเดือน เม.ย. อ่อนตัวลงแตะ 72.3 ซึ่งเป็นระดับที่ต่ำสุดในรอบ 9 เดือน จากระดับเดือน มี.ค.ที่ 78.6 สถิติดังกล่าวอาจจะบ่งชี้ถึงการใช้จ่ายที่ชะลอตัวลงในอนาคตของผู้บริโภคสหรัฐ และยังบ่งชี้ว่าชาวอเมริกันอาจจะรู้สึกถึงผลกระทบจากภาษีที่สูงขึ้น

• กองทุนการเงินระหว่างประเทศ ได้ปรับลดคาดการณ์การขยายตัวของเศรษฐกิจสหรัฐลงสู่ระดับ 1.7% ในปีนี้ จากเดิมที่ประเมินไว้ที่ 2% อันเนื่องมาจากการปรับลดงบประมาณรายจ่ายโดยอัตโนมัติที่มีผลบังคับใช้เมื่อเดือนที่แล้วจะส่งผลกระทบต่อการบริโภคภายในประเทศ

• รัฐบาลสหรัฐเห็นชอบให้ญี่ปุ่นเข้าร่วมการเจรจาเปิดเสรีการค้าหุ้นส่วนยุทธศาสตร์เศรษฐกิจภาคพื้นแปซิฟิก หลังจากทั้งสองประเทศได้เสร็จสิ้นการหารือในขั้นเตรียมการว่าด้วยประเด็นโต้แย้งต่างๆ โดยคาดว่า ญี่ปุ่นมีแนวโน้มจะสามารถเข้าร่วมการเจรจาอย่างเป็นทางการได้เร็วที่สุดในเดือน ก.ค. 2556

• สำนักงานสถิติแห่งชาติจีน เปิดเผยว่า ผลิตภัณฑ์มวลรวมภายในประเทศของจีนชะลอลงแตะ 7.7% ในช่วงไตรมาสแรกปีนี้ แต่ยังคงสูงกว่าเป้าตลอดปีที่ 7.5% และผลผลิตมูลค่าเพิ่มภาคอุตสาหกรรมของจีน ปรับตัวขึ้น 9.5% เทียบรายปี ซึ่งยังต่ำกว่าการขยายตัวตลอดทั้งปี 2555 อยู่ 0.5% บ่งชี้ว่ารัฐบาลชุดใหม่ไม่ได้ผลักดันการขยายตัวเป็นภารกิจหลักของรัฐบาล

• ส.สถิติแห่งชาติจีน รายงานว่า ยอดค้าปลีกของจีนในไตรมาสแรกปีนี้ ขยายตัว 12.4% เทียบรายปี แตะ 5.5451 ล้านล้านหยวน ซึ่งลดลง 2.4% จากช่วงเดียวกันของปีก่อน โดยการขยายตัวที่ชะลอลงของตัวเลขทางเศรษฐกิจของจีน ส่งสัญญาณไม่ดีต่อการฟื้นตัวของเศรษฐกิจโลกเพราะ จีนมีขนาดเศรษฐกิจเป็นอันดับสองของโลก

• ก.คลังเกาหลีใต้ได้ออกแถลงการณ์เรื่องงบประมาณเสริมที่จะใช้สนับสนุนกลุ่มผู้ส่งออกที่ได้รับแรงกดดันจากเงินเยนที่อ่อนค่าลง และเพื่อกระตุ้นเศรษฐกิจ โดยแผนกระตุ้นเศรษฐกิจตั้งเป้ากระตุ้นการขยายตัวให้ได้ 0.3% โดยงบ 3 ล้านล้านวอนจะถูกนำมาใช้ในการสร้างงานและบริการด้านการฝึกอบรม

• ธ.กลางสิงคโปร์ประกาศคงนโยบายการเงิน ถึงแม้ว่าเศรษฐกิจภายในประเทศหดตัวลง แต่แรงกดดันด้านเงินเฟ้อทำให้สิงคโปร์ต้องจำกัดขอบเขตการใช้มาตรการกระตุ้นการเงิน ทั้งนี้ ผลิตภัณฑ์มวลรวมภายในประเทศ หดตัวลง 1.4% ในช่วงไตรมาสแรกของปีนี้ จากไตรมาส 4 ปีที่แล้วที่ขยายตัว 3.3%

• ธนาคารโลกยังได้ปรับเพิ่มแนวโน้มการขยายตัวของเศรษฐกิจไทยสู่ระดับ 5.3% ในปีนี้ และ 5% ในปีหน้า จากเดิมที่คาดไว้ที่ 5% และ 4.5% ตามลำดับ โดยระบุถึงการปรับตัวทางเศรษฐกิจที่แข็งแกร่งเกินคาดในช่วงไตรมาสสุดท้ายของปีก่อน และได้กล่าวเพิ่มอีกว่าเศรษฐกิจในเอเชียตะวันออกและแปซิฟิกจะเติบโต 6.5% ในปีนี้ และ 6.7% ในปีหน้า จาก 5.8% ในปี 2555 ส่วนเศรษฐกิจจีนจะขยายตัว 8.3% ในปีนี้ จาก 7.8% ในปีที่แล้ว

Equity Market

• SET Index เมื่อวันที่ 12 เม.ย. ปิดที่ 1,527.32 จุด เพิ่มขึ้น 10.51 จุด หรือ +0.69% ด้วยมูลค่าซื้อขาย 41,485.85 ล้านบาท โดยนักลงทุนต่างชาติขายสุทธิ 1090.17 ล้านบาท ทั้งนี้ ดัชนีปรับตัวเพิ่มขึ้นโดยเกือบปิดอยู่ที่จุดสูงสุดของวัน โดยกลุ่มที่ดันตลาดขึ้นได้แก่กลุ่มเทเลคอม +4.23% ตามมาด้วยกลุ่มขนส่งและการท่องเที่ยว

Fixed Income Market

• อัตราผลตอบแทนพันธบัตรรัฐบาลเปลี่ยนแปลงอยู่ในช่วง -0.04% ถึง + 0.01%

Gold Corner

• การซื้อขายทองคำที่ตลาดนิวยอร์ค ปรับลดลงอย่างรุนแรง หลังจีนเปิดเผยข้อมูลทางเศรษฐกิจที่อ่อนแอ ซึ่งอาจส่งผลกระทบต่อเศรษฐกิจโลกตามมา ผนวกกับข่าวเหตุลอบวางระเบิดในการแข่งขันวิ่งบอสตันมาราธอน ทำให้มีคนตาย 3 ราย และบาดเจ็บอีก 141 ราย ทำให้นักลงทุนเทขายทองคำออกมาจำนวนมาก หลังจากราคานั้นปรับลดลงอย่างหนักในวันศุกร์ที่ผ่านมา และปรับลดลงต่อเนื่องอีก ทำจุดต่ำใหม่ที่ระดับ 1335.10 ดอลลาร์สหรัฐต่อทรอนออนซ์

You may also like...

220 Responses

 1. Welcome says:

  Heya i am for the first time here. I found this board and I to find It truly useful & it helped me out much. I&;8712#m hoping to give something back and help others such as you aided me.

 2. Aretha says:

  Women can take testosterone as a creme, through a spot
  or in the form of pellet implants, which have the highest
  uniformity of delivery.

  Also visit my website testosterone therapy side effects anger
  (Aretha)

 3. bdsm lovers says:

  MMeh49 Very good article! We are linking to this great content on our site. Keep up the good writing.

 4. love anal says:

  X5lJAN Really appreciate you sharing this post.Really thank you! Really Great.

 5. this sheat says:

  VCatSU Sweet blog! I found it while searching on Yahoo

 6. free pron says:

  OQvSbI This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 7. A round of applause for your article post. Will read on…

 8. venue finder says:

  Really appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Will read on…

 9. rasentrimmer says:

  Great blog. Want more.

 10. Marin says:

  Very good blog.Really looking forward to read more. Want more.

 11. tsx numbers says:

  Very good blog.Much thanks again. Really Cool.

 12. I think this is a real great blog article.Thanks Again. Keep writing.

 13. Apple_Iphone says:

  This website was how do you say it? Relevant!! Finally I ave found something which helped me. Appreciate it!

 14. fake news says:

  It as hard to discover knowledgeable folks on this subject, but you sound like you know what you are talking about! Thanks

 15. Some genuinely good blog posts on this website , regards for contribution.

 16. my company says:

  This web site certainly has all of the info I wanted about this subject and didn at know who to ask.

 17. Muchos Gracias for your blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 18. Please let me know where you got your theme. Bless you

 19. Really enjoyed this article post.Really looking forward to read more.

 20. This unique blog is obviously interesting and diverting. I have picked up a bunch of interesting stuff out of this source. I ad love to come back again soon. Cheers!

 21. script says:

  I cannot thank you enough for the article.Thanks Again. Fantastic.

 22. This is a topic which is close to my heart Take care! Where are your contact details though?

 23. optician uk says:

  Say, you got a nice blog post.Thanks Again. Great.

 24. feromony says:

  Very nice and informative.It is just i was looking for.

 25. you might have a terrific blog right here! would you like to make some invite posts on my weblog?

 26. This blog was how do I say it? Relevant!! Finally I ave found something that helped me. Thanks a lot!

 27. KKR vs DD says:

  Some truly fantastic information, Gladiolus I detected this.

 28. gmail.com says:

  I think this is a real great post. Will read on

 29. This website was how do I say it? Relevant!! Finally I ave found something which helped me. Thank you!

 30. janejohn.org says:

  Simply desire to say your article is as surprising.

 31. This very blog is definitely entertaining additionally informative. I have picked a bunch of helpful tips out of this blog. I ad love to go back every once in a while. Cheers!

 32. Wow, great post.Really looking forward to read more. Will read on

 33. I truly appreciate this article.Thanks Again. Keep writing.

 34. toronto says:

  ones than actual running ones for many people. Some motivational

 35. Really enjoyed this article.Much thanks again. Great.

 36. Looking forward to reading more. Great article post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 37. some times its a pain in the ass to read what people wrote but this website is very user genial !.

 38. buy cccam says:

  lol. So let me reword this. Thanks for the meal!!

 39. Wow, great post.Really looking forward to read more. Great.

 40. Very nice info and straight to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you guys have any ideea where to hire some professional writers? Thanks

 41. I think this is a real great blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 42. Outstanding post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I ad be very grateful if you could elaborate a little bit further. Thank you!

 43. kingston seo says:

  I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 44. Just Browsing While I was surfing today I saw a great post about

 45. This very blog is obviously educating and besides diverting. I have found a lot of handy stuff out of this amazing blog. I ad love to go back over and over again. Cheers!

 46. If you are going for best contents like I do, only pay a quick visit this website daily because it offers quality contents, thanks

 47. Im obliged for the article.Thanks Again. Will read on

 48. Thank you for your blog article.Really thank you! Want more.

 49. Keep it up!. I usually don at post in Blogs but your blog forced me to, amazing work.. beautiful A rise in An increase in An increase in.

 50. Whoa! This blog looks just like my old one! It as on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 51. I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more.

 52. Podiatrist says:

  Thanks so much for the post.Much thanks again. Much obliged.

 53. Soccer says:

  Im thankful for the blog.Really looking forward to read more. Want more.

 54. Thank you for your blog article.Much thanks again. Awesome.

 55. one is getting more from this site, and your views are nice in favor of new viewers.

 56. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 57. These are really impressive ideas in regarding blogging.

 58. Major thankies for the blog. Keep writing.

 59. is it real says:

  Your style is really unique compared to other people I ave read stuff from. Many thanks for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 60. Emmaline says:

  This is a great tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate information Many thanks for sharing this one. A must read article!

 61. This put up truly made my day. You can not believe just how

 62. You are my breathing in, I possess few blogs and sometimes run out from to post.

 63. see says:

  Oakley dIspatch Sunglasses Appreciation to my father who shared with me regarding this webpage, this web site is in fact awesome.

 64. AI says:

  Just wanna say that this is very beneficial, Thanks for taking your time to write this.

 65. Im thankful for the blog.Thanks Again. Much obliged.

 66. Than?s for the post. ? all cаА аЂа•аА аБТ–tainly аАааАТƒomeback.

 67. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It as on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 68. I value the post.Really looking forward to read more. Cool.

 69. download mp3 says:

  Nice blog here! Also your website rather a lot up very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate link in your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

 70. Thank you for your article post.Really thank you! Much obliged.

 71. You, my friend, ROCK! I found exactly the info I already searched everywhere and simply couldn at find it. What a great web site.

 72. podcasts says:

  Thanks so much for the blog article.Thanks Again.

 73. Cheap hotels says:

  Speed Corner motoryzacja, motogry, motosport. LEMGallery

 74. Really appreciate you sharing this blog. Really Great.

 75. My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 76. hotel deals says:

  themselves, particularly contemplating the truth that you could possibly have carried out it for those who ever decided. The pointers as well served to provide an incredible solution to

 77. genetic Test says:

  Wow, awesome blog structure! How long have you ever been blogging for? you make blogging glance easy. The whole look of your web site is fantastic, as well as the content material!

 78. It as hard to find educated people for this topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 79. This is one awesome article post.Thanks Again. Awesome.

 80. sverige says:

  Very informative blog post.Thanks Again. Cool.

 81. This particular blog is no doubt educating and besides amusing. I have found a bunch of interesting things out of this blog. I ad love to go back again soon. Cheers!

 82. Muchos Gracias for your blog article.Much thanks again. Great.

 83. global trade says:

  Perfect work you have done, this internet site is really cool with great info.

 84. Muchos Gracias for your blog.Thanks Again. Awesome.

 85. There is certainly apparently quite a bit to realize about this. I suppose you made some superior points in characteristics also.

 86. plumbing can really plumbing can really be a hardwork specially if you are not very skillfull in doing home plumbing.,

 87. fun88 mobile says:

  I think you have remarked some very interesting details , appreciate it for the post.

 88. Well I definitely enjoyed studying it. This subject provided by you is very constructive for proper planning.

 89. Weed Near Me says:

  Wohh exactly what I was looking for, regards for putting up.

 90. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

 91. Really informative article post.Really looking forward to read more. Really Great.

 92. very nice post, i certainly love this website, carry on it

 93. Muchos Gracias for your blog post. Keep writing.

 94. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again!

 95. wonderful points altogether, you just won a new reader. What would you recommend about your post that you made some days ago? Any sure?

 96. Thank you for another fantastic article. Where else could anyone get that kind of info in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.

 97. Really appreciate you sharing this blog article.Really looking forward to read more.

 98. I value the blog. Want more.

 99. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.

 100. vinhomes says:

  Loving the information on this internet site, you have done great job on the articles.

 101. This very blog is really awesome additionally diverting. I have picked up many useful stuff out of it. I ad love to come back every once in a while. Cheers!

 102. I loved your blog post.Really looking forward to read more.

 103. Very informative blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 104. Major thanks for the blog.Much thanks again. Much obliged.

 105. Really superb information can be found on blog.

 106. Respect to author, some fantastic entropy.

 107. Breanna says:

  There is certainly noticeably a bundle to know about this. I assume you produced specific nice points in attributes also.

 108. Im obliged for the blog.Much thanks again. Want more.

 109. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
  wondering if you get a lot of spam comments? If so how
  do you stop it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance
  is very much appreciated.

  My blog post … cs go skins for money

 110. Hi there I am so happy I found your blog page, I really found you by mistake, while I was researching on Yahoo for
  something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks
  for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.

  Here is my webpage :: madden mobile coins free 17 (nordex-transport.pl)

 111. Wilda says:

  Superb, what a blog it is! This web site presents valuable data to us, keep it up.

  Have a look at my web page :: understand forex dynamics (Wilda)

 112. Undeniably consider that which you said. Your
  favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to take into
  accout of. I say to you, I definitely get annoyed whilst other folks
  consider issues that they plainly do not realize about. You managed to hit
  the nail upon the top as neatly as outlined out the entire thing without having side-effects ,
  folks could take a signal. Will probably be again to get more.
  Thank you

  Also visit my web page; fifa 17 coins free generator

 113. Hey outstanding website! Does running a blog like this take a large amount
  of work? I’ve absolutely no expertise in computer programming however I was
  hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have
  any ideas or tips for new blog owners please
  share. I understand this is off topic however I just had
  to ask. Thanks a lot!

  Here is my blog post mink lash extensions london, http://dnntest4.emmaedb.no/,

 114. Book Sex says:

  very few internet websites that come about to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out

 115. This particular blog is obviously entertaining as well as informative. I have found a lot of interesting things out of this blog. I ad love to go back every once in a while. Cheers!

 116. These are actually enormous ideas in about blogging. You

 117. I’а†ve recently started a website, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

 118. hollywood says:

  Thanks a lot for the post.Much thanks again. Much obliged.

 119. Very good article! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing.

 120. Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw great design and style.

 121. It!аЂа†s truly a nice and helpful piece of info. I am glad that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 122. wonderful points altogether, you simply received a logo
  new reader. What could you recommend in regards to
  your submit that you just made a few days ago? Any positive?

  My website mink lashes near me

 123. taxi service says:

  pretty useful stuff, overall I believe this is worthy of a bookmark, thanks

 124. I am really loving the theme/design of your website.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A small number of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Safari.

  Do you have any tips to help fix this issue?

  Also visit my weblog golf pro tips (http://anunciogratis.net.br/classificados-liberais/koei-tecmo-teases-new-game_i176145)

 125. Im obliged for the blog article.Thanks Again. Awesome.

 126. This very blog is obviously cool and diverting. I have discovered many useful tips out of it. I ad love to visit it again soon. Cheers!

 127. Quickly and easily build your web traffic and PR, which provides Web site visitors to add your page to any social bookmarking website.

 128. Your style is so unique compared to other people I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this site.

 129. Really informative post.Thanks Again. Really Cool.

 130. Really appreciate you sharing this blog article.Really thank you! Great.

 131. Nice Site , guys! Great Infos aswell. I bookmarked your site

 132. more info says:

  This unique blog is no doubt educating as well as diverting. I have chosen a lot of helpful stuff out of it. I ad love to go back every once in a while. Thanks a bunch!

 133. www jav18 says:

  You could certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren at afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 134. Major thanks for the post.Much thanks again. Really Great.

 135. Great blog here! Additionally your web site so much up very fast!
  What host are you using? Can I am getting your associate hyperlink for
  your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  Here is my website … mink lash strips wholesale (infinitepossibilitiesusa.com)

 136. itunes films says:

  like so, bubble booty pics and keep your head up, and bowling bowl on top of the ball.

 137. It as nearly impossible to find knowledgeable people in this particular topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 138. This is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Many thanks for sharing this one. A must read article!

 139. It’s the best time to make some plans for the future and
  it is time to be happy. I’ve read this post and if I could
  I desire to suggest you some interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this
  article. I wish to read more things about it!

 140. There as certainly a lot to learn about this issue. I love all of the points you ave made.

 141. Kayleigh says:

  whoah this weblog is magnificent i love studying
  your articles. Keep up the good work! You recognize, many persons are searching round for this information, you could help them greatly.

 142. Dorcas says:

  Hello! I realize this is kind of off-topic however
  I needed to ask. Does running a well-established website like yours take a massive amount work?
  I’m brand new to running a blog but I do write in my diary everyday.

  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new
  aspiring blog owners. Thankyou!

  Here is my web blog :: novice forex (Dorcas)

 143. ITIL Khobar says:

  I think this is a real great post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 144. subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.

 145. Wow, marvelous weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you made running a blog glance easy. The whole look of your website is magnificent, let alone the content!

 146. That is a great tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate information Appreciate your sharing this one. A must read article!

 147. whoah this weblog is excellent i love studying your articles.

 148. I loved as much as you will receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very
  often inside case you shield this hike.

  my web-site; mink lashes cruel

 149. Hi there, I desire to subscribe for this weblog to take hottest updates,
  so where can i do it please help.

  Here is my web page; cs go weapon skins for sale

 150. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person as blog link on your page at appropriate place and other person will also do same in favor of you.|

 151. Bird Feeders says:

  There as certainly a lot to learn about this subject. I love all the points you ave made.

 152. Wow, this piece of writing is fastidious, my sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to tell her.

 153. This is very fascinating, You’re an overly skilled blogger.

  I have joined your rss feed and look ahead to
  seeking extra of your excellent post. Additionally, I’ve shared your site in my social networks

  Feel free to surf to my web-site faux mink lashes for sale

 154. Thanks so much for the blog article.Really looking forward to read more. Will read on

 155. peru tour says:

  It as hard to come by knowledgeable people in this particular topic, but you seem like you know what you are talking about! Thanks

 156. Terrific work! This is the type of info that should be shared around the net. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site. Thanks =)

 157. Shiva habitait dans etait si enthousiaste,

 158. Say, you got a nice blog article.Thanks Again. Much obliged.

 159. Music Player says:

  This web site really has all the information and facts I needed concerning this subject and didn at know who to ask. |

 160. Major thankies for the post.Really thank you! Really Great.

 161. A round of applause for your blog post. Really Great.

 162. More Help What can be the ideal Joomla template for a magazine or feature wire service?

 163. More hints says:

  Major thankies for the blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 164. Hey, thanks for the blog article.Much thanks again. Awesome.

 165. Im grateful for the article post.Really thank you! Cool.

 166. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements would really make
  my blog stand out. Please let me know where you got your
  design. Kudos

  Review my blog post silk lashes review

 167. Thanks so much for the blog article.Really looking forward to read more.

 168. Awesome! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear idea on the topic of from this paragraph.

  my homepage: csgo skins for sale steam (http://www.inca.lombardia.it)

 169. Major thankies for the blog article. Much obliged.

 170. Great article post.Really thank you!

 171. Im grateful for the article post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 172. Hey there! This is kind of off topic but I need
  some guidance from an established blog. Is it
  very difficult to set up your own blog? I’m not very
  techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?

  Thanks

  Look at my web blog: fifa coins cheap and instant

 173. Awesome blog post.Really looking forward to read more. Will read on…

 174. Im grateful for the blog post.Really looking forward to read more. Will read on

 175. I value the article.Much thanks again. Awesome.

 176. Music Player says:

  Appreciate you sharing, great post.Really thank you! Will read on…

 177. No one can deny from the quality of this video posted at this site, pleasant job, keep it all the time.

 178. Wow! Thank you! I continuously needed to write on my website something like that. Can I include a part of your post to my website?

 179. Trojan Virus says:

  Its like you read my mind! You appear to know so much

 180. This unique blog is really cool and also diverting. I have found helluva useful advices out of this amazing blog. I ad love to visit it every once in a while. Cheers!

 181. rinofot says:

  It is my opinion other website proprietors ought to choose this blog being an model,really cool great straightforward style,Too since information.You are an expert inside this subject!

 182. There is perceptibly a bunch to know about this. I suppose you made certain nice points in features also.

 183. short training method quite a lot to me and also also near our position technicians. Thanks; on or after all people of us.

 184. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites
  for about a year and am worried about switching to
  another platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
  it? Any help would be really appreciated!

  Here is my weblog: fifa 17 coins free ps4

 185. Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I
  may revisit once again since I book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  guide other people.

  My website; cs go bet skins on matches

 186. click here says:

  Valuable info. Lucky me I found your website by accident, and I am shocked why this accident didn at happened earlier! I bookmarked it.

 187. Very nice article. I absolutely appreciate this site. Thanks!

 188. this website says:

  Very good post. I will be dealing with many of these issues as well..

 189. click here says:

  Some in reality nice ram taking place this internet website , I enjoy it.

 190. Usually I do not learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great article.

 191. You have mentioned very interesting details ! ps decent internet site. virtual private server | virtual private server |

 192. Hiya! Quick question that’s completely off topic.

  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My blog looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able
  to fix this problem. If you have any recommendations, please share.
  With thanks!

 193. I am not sure where you’re getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.

  Thanks for great information I was looking for this
  info for my mission.

 194. Calvin says:

  When some one searches for his essential thing, thus he/she needs to
  be available that in detail, therefore that thing
  is maintained over here.

 195. I believe that is among the most significant info for me. And i’m glad studying
  your article. However should observation on few common things,
  The website style is ideal, the articles is truly great : D.
  Good task, cheers

 196. wow, awesome article.Really looking forward to read more. Want more.

 197. What as Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other customers like its aided me. Good job.

 198. Some times its Some times its a pain in the ass to read what blog owners wrote but this site is rattling user friendly !.

 199. Really appreciate you sharing this article.Really looking forward to read more. Awesome.

 200. What as up, after reading this remarkable piece of writing i am as well delighted to share my know-how here with colleagues.

 201. Very informative blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 202. Looking forward to reading more. Great post.Much thanks again. Much obliged.

 203. Looking forward to reading more. Great blog.Thanks Again. Awesome.

 204. Wonderful web page. Numerous valuable data here. We are delivering that to several mates ans also revealing inside delectable. And of course, interesting work!

 205. Hi mates, its impressive post regarding tutoringand entirely defined, keep it up all the
  time.

  my webpage cs go skins for money

 206. Samsung S8 says:

  Really appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Keep writing.

 207. This is one awesome article post.Thanks Again. Keep writing.

 208. I am really loving the theme/design of your site.
  Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A few of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but
  looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this issue?

  Look into my site – mink lash extensions wholesale

 209. bactefort says:

  Looking forward to reading more. Great blog article.Really thank you! Awesome.

 210. Im grateful for the blog post.Much thanks again. Want more.

 211. Wow, great blog post.Much thanks again. Really Great.

 212. Wow! Thank you! I continuously wanted to write on my site something like that. Can I implement a part of your post to my site?

 213. encanador says:

  I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 214. buy a home says:

  Thanks for the blog article.Much thanks again. Want more.

 215. Of course, what a fantastic blog and educative posts, I surely will bookmark your site.Have an awsome day!

 216. It as really a great and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 217. Looking forward to reading more. Great article post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 218. Nice blog here! Also your site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>